SHISHA DUM H2-H10 BEAUTY GREEDY BLACK

SHISHA DUM H2-H10 BEAUTY GREEDY BLACK, ναργιλές κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι (χωρίς χάλυβα) από κορυφαίους ειδικούς του είδους, για να ευχαριστήσουν τους επαγγελματίες του ναργιλέ!

Για πολλούς το κάπνισμα ναργιλέ είναι καθημερινή συνήθεια και για άλλους είναι μια συνήθεια χαλάρωσης. Σε όποια κατηγορία και από τις 2 να ανήκεις, δεν παύει να είναι προτεραιότητα η σωστή διαδικασία στησίματος του ναργιλέ μας. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλα μας τα υλικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία της προετοιμασίας.

Βήμα 1: Ανάβουμε τα καρβουνάκια με θερμάστρα ναργιλέ

  1. Πιάνουμε το καρβουνάκι με την τσιμπίδα
  2. Χρησιμοποιούμε τη θερμάστρα ναργιλέ για να δώσουμε φωτιά στο καρβουνάκι
  3. Το αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να πυρακτωθεί και να αποκτήσει την θερμότητα που επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ασφαλές σημείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε
  4. Τους δίνουμε χρόνο να “ξεκουραστούν”

*Προσοχή: Μην ανάβετε τα καρβουνάκια πάνω στον λουλά.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την γεύση μας

Αφού έχουμε επιλέξει τη γεύση μας, την ετοιμάζουμε για να την τοποθετήσουμε στο bowl. Μια δόση περίπου18-20 γραμμαρίων είναι η ιδανική δόση γεύσης. Βέβαια εξαρτάται και από το bowl μας και την χωρητικότητα του. Επεξεργαζόμαστε λίγο τη γεύση και την “σπάμε-αφρατεύουμε” για να μην είναι ένα σκληρό και ενιαίο κομμάτι. Στο ενδεχόμενο που χρησιμοποιήσουμε καπνό, διαχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους ουσιαστικά και προσέχουμε για τυχόν κλαδάκια στο μείγμα μας.

Βήμα 3: Βάζουμε τον καπνό στο μπολ

Τοποθετούμε τον καπνό μας στο μπολ, σχολαστικά και με προσοχή. Προσπαθούμε να πάει σε όλη την επιφάνεια της κεφαλής η γεύση και να είναι ομοιόμορφο το μείγμα. Στην συνέχεια, με βελόνα ή με ένα λεπτό μαχαίρι, καθαρίζουμε την τρύπα του μπολ από τη γεύση και τη σπρώχνουμε στα πλαϊνά ώστε να χαμηλώσει και μην εμποδίζει το καλούτ. Δεν θέλουμε να καεί ο καπνός μας και να χαλάσει η γεύση του.

Βήμα 4: Βάζουμε τα κάρβουνα μας στη γεύση

Τοποθετούμε το καλούτ πάνω στο πήλινο/μπολ. Με την τσιμπίδα παίρνουμε τα καρβουνάκια και τα τοποθετούμε μέσα στο καλούτ. Αν χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο αντί για καλούτ, προτιμήστε το διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου. Αφού το κλείσετε καλά, ανοίξτε μικρές τρύπες με τρυπητήρι . Τοποθετήστε και εδώ τα κάρβουνα πάνω στο μπολ. Ιδανικός αριθμός κάρβουνων είναι 2-3, ανάλογα και το μέγεθος του ναργιλέ.

Πόσο θέλει η γεύση για να ζεσταθεί;

Ο εκτιμώμενος χρόνος για να ζεσταθεί το πήλινο/μπολ είναι 4-5 λεπτά.

Βήμα 5: Τοποθετούμε το νερό στην γυάλα

Μέχρι τα καρβουνάκια μας να κάνουν την δουλειά τους και να ζεστάνουν τον καπνό μας, εμείς γεμίζουμε την γυάλα μας με νερό. Βάζουμε νερό, μέχρι 2-3 δάχτυλα από εκεί που τελειώνει ο σωλήνας. Σε καμία περίπτωση δεν γεμίζουμε την γυάλα μέχρι πάνω ούτε ξεπερνάμε τα όρια της γυάλας.

Βήμα 6: Βάζουμε όλα τα κομμάτια του ναργιλέ

Συνδέουμε τον ναργιλέ μας πριν βάλουμε το πήλινο/μπολ με τον καπνό στην φλάντζα. Με λίγα λόγια, βάζουμε το λάστιχο στην βαλβίδα, το τάσι και τις φλάντζες. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τις φλάντζες και να τις καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.

Βήμα 7: Βάζουμε το μπολ στον ναργιλέ

Με προσοχή τοποθετούμε το μπολ με τον καπνό και τα καρβουνάκια πάνω στον ναργιλέ. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρχίσει να αφομοιώνει την θερμότητα του μπολ το σημείο επαφής με τον ναργιλέ.

Πως να δω αν είναι έτοιμος ο καπνός;

Αρχικά με προσοχή πιάνουμε την βάση του μπολ και βλέπουμε αν η θερμοκρασία έχει ανέβει και μας ικανοποιεί. Μπορούμε επίσης να φυσήξουμε τον ναργιλέ από το επιστόμιο προς τα μέσα και να δούμε αν θα βγει καπνός από την πάνω πλευρά του ναργιλέ. Αν δεν βγει έντονος καπνός χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα.

Βήμα 8: Περιποιούμαστε τα κάρβουνα

Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το κάπνισμα μας, αφαιρούμε το ένα από τα 3 κάρβουνα. Τα άλλα 2 τα τινάζουμε να φύγουν οι στάχτες και τα βάζουμε πάλι στο καλούτ ή το αλουμινόχαρτο.

Βήμα 9: Απολαμβάνουμε τον ναργιλέ μας

Το τελευταίο κομμάτι είναι να απολαύσουμε τον ναργιλέ μας και το κάπνισμα. Τραβάμε 2-3 γερές ρουφηξιές από τον ναργιλέ μας και βλέπουμε πόσο πυκνό είναι το ντουμάνι μας. Επίσης αφήνουμε τον καπνό να βγάλει όλα του τα αρώματα.